Treballs a l'Arxiu i la Biblioteca durant el temps de confinament

Tot i que l’Arxiu i la Biblioteca han estat tancats a la consulta del públic des del 16 de març, els treballs han continuat per mitjà del teletreball i també, a partir del mes de juny de forma interna, esperant obrir novament a la consulta a partir de l’1 de setembre, amb cita prèvia i amb les condicions necessàries.

Fent l’avaluació del teletreball assenyalem el següent:

De l’Arxiu Diocesà s’han regestat 55 documents del calaix 22 (1351-1809) del fons de la Mitra; s’han foliat i preparat per a la seva digitalització 14 llibres de dispenses de proclames matrimonials i s’ha fet el buidatge de 14.000 visites pastorals de l’índex antic.

De l’Arxiu Capitular s’han regestat 1.103 pergamins de la Sèrie general, dels quals 62 que encara mancaven de la catalogació dels pergamins del segle XIII (1225-1275) i els restants 1.041 pertanyents al segle XIV (1300-1330).

De la Biblioteca diocesana del Seminari, s’ha revisat el catàleg dels llibres que figuren en el Catàleg de la Universitat de Girona i en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya. A més s’ha començat la recatalogació de les publicacions periòdiques a la base de dades local per fer-les accessibles al catàleg on-line (fins ara 724).

Aquest treball de catalogació, una vegada completat, serà accessible a la consulta a través del Web de l’Arxiu i la Biblioteca.

També s’està preparant la introducció de les imatges dels llibres sagramentals de les parròquies de la diòcesi de Girona al Web per tal que les consultes de les dades genealògiques es puguin realitzar properament des de casa i no calgui fer-ho a la sala de consulta, tenint en compte les limitacions d’aforament i d’ús dels ordinadors.

 

 

 

                      

 

 

 

+ notícies